Pages

Wednesday, March 24, 2010

Ahmad's Result - Beta Thalasemia Traits

Beta Thalasemia Traits - My son got the results from HS this morning. Hmm..got it from genetic. Macam mama dia jugak la ni, actually for myself, yan dah tau from mengandung kat tisya dulu. Sian Ahmad..tak pe, I have to educate my children on this. Doc asked everybody in the family to test the blood.

For those yg ada this traits JANGAN berkahwin dengan orang yg sengkatan dengannya kerana ia boleh menyebabkan anak2 nya menghidap Thalasemia. Then, orang yg menghidap thalasemia itu nanti akan terpaksa berulang alik ke hospital untuk menukar darah mereka di hospital which we do not want it to happen to our cucu cicit. Ia menyusahkan, memakan masa dan menyebabkan badan sentiasa di"kimia"kan.

So, dah decide nanti bulan april nak bawa semua sekali amik darah kat HS, so that everybody in the family aware of this desease. Patient anak-anakku..itu semua dugaan yang Allah dah tentukan untuk kita semua.

Gambar Ahmad masa kat HS last 27 - 29 December 2009. He was all the time lying on my lap or chest. Sampai phobia when the nurse or doc came near him. And also kene amik darah beberapa kali. Masa tu kurus betul, kene viral fever and ulser dekat 6 bijik dalam mulut.

No comments:

Post a Comment