Pages

Monday, April 18, 2011

Ayat Motivasi

Hari ni rasa bersemangat semacam weh, dah la kene injection hari Sabtu tu, hari ni plak dlm MHI sebut pasal motivasi diri sendiri - hurai sikit..


D oa
U saha
I khtiar
T awakkal


Ok, semua yg kat atas dah di jelaskan oleh seorg penceramah kat MHI pagi tadi. Apa musibah yg berlaku itu adalah kerana Allah sayangkan kita. Munglin Dia tak mo bagi lagi kat kita sekrg ni, so kita kene buat perkara-2 dia atas, jangan dok asik nak bertadah je mintak itu ini kat Allah, tp diri sendiri tak buat apa2 yg ke arah merubah diri sendiri. (cam kata kat diri sendiri je yek - hehe).

I tak tunding jari kat orang lain ye, this is for my self motivation. I NEED TO CHANGE. Itu lah kata dasarnya. memang seronok tengok org berjaya kan..especially bila agent2 lain buat duit beribu2 then dapat beli volkswagen golf yg harganya RM200k (WOW!!!) selepas 4 bulan je buat kerja pelaburan fulltime, mesti ayat power yg dia guna..utk galak pelabur melabur..


I masih merangkak-rangkak lagi ni wehhhh...haha..takpe man-man sb kita ni part time bukan full time yew..blm rasa lagi nak buat full time, tgklah bila ahmad dah start std 1, i need to total change of myself..fulltime financial advisor...doa-doakan ye..insyaAllah aminn..

No comments:

Post a Comment