Pages

Friday, July 22, 2011

Back in 1998 - My own spa!

Even though sudah lama ianya berlalu, 13 tahun dah, tapi pengalaman buka salon kecantikan yang memang tak pernah pun terlintas dalam fikiran ni..tapi ye la cuma dapat mampu bertahan 2 tahun je, then kami pindah balik kelate, huby kene keje sana...so...terpaksa la "let go". Lagipun ekonomi masa tu tak memberangsangkan! Pelanggan berkira nak spend money buat kecantikan.

Lebih teruja, bila kita ambil produk Sirna Sari (now Adura) dari Zarina Zainudin (kawan huby nye second wife which is jutawan!) kat Subang Jaya, kita pun teruja amik kursus which I have to pay RM500 excluding the product! Tengok gambar dgn Zarina & Maria Tunku Sabri (TV3) ..hmmm masa tu masih kurus-kurus lagik - cer tengok sekarang - belon kut - zarina je yg bertahan sb dia maintain comey (kalau perasan dlm cite anna lulu - dia jd mak)
Sabau je la tengok model tu selepung dgn bedak!

Actualy, pengalaman berniaga ni memang banyak membantu kehidupan sekarang, gaya hidup jimat cermat lebih praktikal untuk diamalkan. Gambar bawah - My son tengah posing depan salon kecantikan I, with my first car JAY2216 TOYOTA (bought from my brother). My car ni sold to a guy - cash RM7k...



No comments:

Post a Comment